Ett upplevelse-cv kan vara märkvärdigt i all sin enkelhet

Häromdagen stötte jag på ett nytt ord: upplevelse-cv. Det är, som ordet säger, ett cv men inte proppat med yrkeserfarenhet och olika befattningar man haft genom åren, utan det här är späckat med upplevelser. Gärna extrema sådana. Och gärna lite farliga.

New York
Vad platsar på ett upplevelse-cv? En resa till New York?

Själv är jag inte en person som aktivt söker faror. Upplevelser, ja. Men inte sådana som jag redan i förväg vet innebär risk för livet eller sådana som ”bara” väcker ett stort obehag i kropp och psyke. Därför har jag t ex ingen dragning åt att hoppa bungyjump (whiplashskada), slänga mig ut från ett plan med en ryggsäck laddad med en fallskärm (som kanske inte vecklar ut sig), åka till en diktatur (riskera att hamna i fängelse om jag råkar göra eller säga något som misshagar) eller simma med hajar (för vem vet om de är mätta och belåtna just den dagen?).

träd.jpg
En stillsam promenad på Hammars backar?

Ingen behöver vara ett geni för att räkna ut att mitt upplevelse-cv innehåller sådant som spännande resor, nya kulturer och intressanta möten med människor. Men det finns så mycket annat också: musik som väcker starka känslor, en liten barnhand i min, förtroliga samtal, gapskratt med vänner, en promenad i skogen när solen värmer och luften är frisk, en hastig kram i förbifarten, en god bok, vilsam tystnad, hetsiga diskussioner med respekt för att vi får tycka olika, en cykeltur längs havet … Det är inte unikt, det är inte extremt, det är gratis och det lägger sig som bomull runt själen och skapar vackra minnen som inte tar slut. Det är som en evighetskaramell. Och det är märkvärdigt i all sin enkelhet. Dessutom ångrar vi knappast upplevelser av det här slaget, men kanske vi ångrar om vi sade nej till dem.

lycka
Skratt och glädje tillsammans med dem man älskar!

Det sägs att vi blir lyckligare och mer tillfreds om vi investerar i upplevelser snarare än i prylar. Och så är det förmodligen – om grundbehoven är tillgodosedda. Den som inte har tillgång till rent vatten, mat och tak över huvudet prioriterar säkert en vattenrenare, livsmedel och bostad framför en promenad i naturen.

Nej, mitt upplevelse-cv sticker inte ut i mängden som det med högst wow-faktor, men det är ett fantastiskt värdefullt cv för mig.

En reaktion på ”Ett upplevelse-cv kan vara märkvärdigt i all sin enkelhet

  1. Pingback: Pimpade cv:n och titlar är som diamanter av färgglad plast - stadsmadam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s