Lider du också av hänglängtan?

Vilken tur ändå att det tråkiga, träliga och tragiska kan skingras en stund genom ett gott skratt. I dystra tider blir människan kreativ på många olika sätt, bland annat då det gäller ordskapande. Häromdagen när jag körde hem från ett fysiskt möte på jobbet, lyssnade jag på Nordegren och Epstein i P1 och programledarna pratade om ord i coronatid. Jag förstod då att jag just hade varit på ett köttmöte eftersom jag hade träffat en människa på riktigt. Ett annat ord de nämnde var hänglängtan. Lider du också av hänglängtan?

Musikanter och stor publik. Gatumiljö. Lider du också av hänglängtan?
Ett tvättäkta köttmöte från tiden då det inte var aktuellt att hålla distans.

Jag har definitivt hänglängtan, d v s en längtan efter att hänga med vänner och familj såväl hemma som i publika miljöer. Spontant, enkelt och utan flabbadraperi. Om ni inte förstår vad ordet flabbadraperi betyder så är flabb skånska för mun och ett draperi vet ni ju vad det är. Alltså är ett flabbadraperi ett munskydd.

Munskydd. Blåa. Lider du också av hänglängtan?
Flabbadraperier.

När vi kan umgås normalt igen (för den tiden ska väl komma?) ska vi äntligen kunna stilla vår nu så starka hänglängtan. Kanske genom att träffas i restaurangmiljö och ta ett glas vin tillsammans? Till dess får vi nöja oss med videomöten och locktails och quarantinis, alltså drinkar som vi inmundigar på coronsäkert sätt i våra respektive coronabubblor.

I ett magasin läste jag i dag – återigen – träningstips för att hålla kroppen i trim under dessa stillasittande tider. Rörlighet, tänj och sträck, balansera, rulla med axlar och ögon. Glöm inte pausgympan, ut och gå efter jobbet. Visst, det behövs absolut. Själv tycker jag mig ha fått en coronafigur och påminner nu något om en banan i formen. Hur många kommer vi att vara som släpar oss fram med taskig hållning och platta rumpor efter pandemin? För även om man vet att man borde är det inte så lätt att vara duktig och karanträna varje dag. Ibland vill man bara inte.

Ett rör, ljus längst bort. Lider du också av hänglängtan?
Ljuset i tunneln skymtar och när vi nått fram glömmer vi sannolikt de flesta coronaorden.

Hur många av coronaorden kommer att överleva och användas när vi i framtiden pratar om denna pandemi? Jag gissar att många av orden snabbt blir bortglömda. Vi lär vara angelägna om att få återgå till en mer normal tillvaro igen. Inte vill man då använda ord som påminner om tiden då vi var i corontän?

11 reaktioner på ”Lider du också av hänglängtan?

 1. Spännande om nya ord i panemins tid. Jag var så duktig i början, när jag jobbade hemifrån på heltid, första perioden, i våras och körde step-up här hemma varje dag. Nu, de senaste månaderna blir det inget med det, längre. Promenader, visst, men jag skulle behöva träna mer. Men orka!

  Gilla

 2. Tony

  Emellanåt kan jag längta att bara kunna ta en kaffe på nåt fik eller slinka in på ett ställe och snacka lite.

  Om vi kommer att återgå till det normala? Detta kanske är eller blir det nya normala kan jag tänka ibland.

  Jag lyssnar och bläddrar nu på podden Snedtänkt med Kalle Lind med gäst. Jag lyssnar via Spotify men såg nu att alla, vilket är många, så man kan alltid hitta något ämne man är intresserad av. Såg att alla avsnitt också finns på: https://sverigesradio.se/snedtanktmedkallelind

  Gilla

 3. Folkliv saknar jag efter att nu ha varit i lockdown sedan 7 november! Men det lättar upp att se några människor i suoer market eller på apoteket…..tur att vaccinering är igång!

  Gilla

   1. Att jag står i tur beror på det första uttalandet från Astra om att deras vaccin hade mindre verkan på folk över 65 så här i Grekland gjorde man ett hopp i åldersprioriteringen. Man kör två spår parallellt kan man säga. Jag niger och tackar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s