I väntan på … vad då?

Jag väntar. Trots att jag gör olika saker hela tiden, är min kropp och mitt psyke i ett väntläge. Det är som om pandemin låtit tända den gula lampan på panelen utanför sitt arbetsrum och nu låter mig sitta där på en bänk. Så här är jag i väntan på … vad då?

I väntan på ... vad då? Böljande landskap, blå himmel.

Egentligen, tänker jag, är det den röda lampans sken jag borde se. Upptaget, tydligt och varnande. Och jag vet ju att det finns där, är där. Aktivt i allra högsta grad. Men ändå är det som om jag lever i den gula lampans sken. I ett limbo. För vad händer nu? Vad ska hända framöver? Hur ska det gå? För världen? För Sverige?

I väntan på --- vad då? Sträntemölla. Vattenfall.

I denna väntan och bland alla dessa frågor utan svar fortsätter livet, trots allt. Jag jobbar. Handlar det nödvändiga. Uträttar vissa ärenden. Avbokar planerade resor. Jag umgås inte mycket med andra. När vädret och tiden så tillåter ger jag mig ut i skog och natur. Lyssnar på havets brus, fåglarnas kvitter, fjorårets torra höstlöv som prasslar under mina fötter och trädens sus. En stunds sinnesro …

… men nyheterna skannas av oftare än vanligt. Radio och teve sänder ut experters och politikers information, kommentarer och förmaningar. Statsministern talar till nationen. Situationen eskalerar och jag hör och tar in. Ändå återkommer samma frågor hela tiden: Förstår jag och vi egentligen vidden av det här? Eller tror vi oss bara förstå? Borde vi vara försiktigare än vad vi är? Gör vi, du och jag, rätt? Gör vi tillräckligt?

I väntan på ... vad då? Vårblommor och mossig trädstam.

Häromdagen var det vårdagjämning. Nästa helg ska vi växla om till sommartid. Det brukar kännas glädjefyllt att gå in i denna nya fas. Men nu en axelryckning. Jaså. Är det dags igen? Jag väntar på … något annat.

11 reaktioner på ”I väntan på … vad då?

  1. Ja, det kan vara den väntan som du beskriver. En väntan på kulmen, en vändning, och därefter, så småningom , en totalbild av och insikt om konsekvenserna. Självklart negativa, men kanske även sådana som är positiva (ett nytt tänkande kring t ex hållbarhet och resurser). Tack. Bilderna är från gårdagens utflykt till Sträntemölla vid Rörum, Österlen.

   Gilla

 1. Kan fortfarande inte klicka ”Gilla” på dina inlägg, undrar varför. Det känns som om hela världen är satt på vänt, men under väntan finns ändå viss nödvändig, vardaglig aktivitet. Man får väl försöka använda väntan till något – reflektion? hobby som man lagt på hyllan? förkovra sig?

  Gilla

  1. Visst är det som om hela världen är på vänt. Och att vänta så här på obestämd tid känns ovant och lite oroligt. Bra tips på vad man kan använda tiden till 👍. Det här är ju ett tillfälle att göra sådant man annars inte hinner eller tar sig tid till.

   Gilla

 2. Vad konstigt att Gilla inte fungerar! Det verkar ju fungera för andra (tror jag åtminstone). Du har inga problem med andras gilla-funktioner? Visst är det som om hela världen är på vänt. Och att vänta så här på obestämd tid känns ovant och lite oroligt. Bra tips på vad man kan använda tiden till 👍. Det här är ju ett tillfälle att göra sådant man annars inte hinner eller tar sig tid till.

  Gilla

 3. Jag kunde inte ha beskrivit det bättre själv! Du beskriver det så bra! Det är en konstig tid och som du skriver, så vet jag inte riktigt vad det är som jag väntar på! Tror att det är svårt att ta in vidden av allt just nu.
  Naturen är min räddning… är på väg ut i den strax!
  Må gott – ta hand om dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s