Varmt välkommen år 2021!

Varmt välkommen år 2021! Jag är glad att du äntligen är här med hopp, ljus och löfte om ett socialt umgänge bortom dataskärmarna. Du vet, 2020 blev ett märkligt år och det är därför mindre vemodigt än vanligt att lämna det gångna året bakom sig. Har du hört att det finns de som kallar 2020 för ett skitår eller, lite elegantare uttryckt, annus horribilis? Visst är det så om vi pratar om helåret, men det har funnits en och annan ljuspunkt även under 2020.

Sol som skiner över hav. Varmt välkommen år 2021!
2021 kommer med hopp och ljus.

2020 började ändå ganska bra. Åtminstone i den här delen av världen. Fortfarande var många av oss aningslösa om vad som komma skulle. De första signalerna om pandemin tog jag själv inte så allvarligt på, vilket visar sig i detta inlägg från januari. Nåväl 2021, det visade sig ganska snart att det här inte var en vanlig säsongsinfluensa som skulle blåsa över relativt snabbt. Det vi fick var många svårt sjuka och avlidna, restriktioner, lockdown i en del länder, isolering, inställda resor – och dessvärre är det inte över än. Men nu har vaccinationerna påbörjats och jag hoppas att de ska bita huvudet av covid-19 en gång för alla.

Havsvatten som stänker. Varmt välkommen år 2021!
Covid-19 sköljde över oss 2020.

Du 2021 och jag kan vara överens om att 2020 faktiskt var ett skitår. Men det har, trots allt, funnits ljusglimtar och trevligheter också under det gångna året, till exempel … Låt mig tänka. Jo, sommaren var fin med ett nästan normalt umgänge (utomhus) och vi dristade oss även till några restaurangbesök (med uteserveringar förstås). Ja och så flyttade vi till en lägenhet med terrass, vilket vi drömt om. Men en ännu viktigare sak är att de i vår närmaste krets som fick covid-19 har klarat sig bra. En annan ljuspunkt är att den trumpne Trump nu får gå. Det återstår bara att han ska fatta att han inte fick tillräckligt många röster. Enkel matematik, kan tyckas men den har han visst svårt för. Så, det blir några plus i kanten för 2020 – även om flera av ljusglimtarna förargligt nog är relaterade till pandemin.

Grusväg som omges med sommargrönskande träd.
Till sommaren lever vi väl som vanligt igen? Visst gör vi?

Nu står du där och väger på tröskeln, 2021. Du kommer att ha mycket att stå i, mycket att reda upp och ut. Men det ska säkert gå bra och jag lovar att stötta dig så mycket jag bara kan. Jag förstår att du inte kan trolla med knäna och normalisera allt så där poff! bara. Det tar nog lite tid, men visst kan vi väl vara lite hoppfulla inför sommaren? Visst kan vi väl leva mer vanligt då? Visst kan vi? Men får jag kanske förmedla några funderingar, 2021? Jag tycker inte att vi ska gå tillbaka till exakt samma livsstil som tidigare för Moder Jord mådde inte så bra av det. Det skulle vara fint om du kan stuva om i huvudet på världens potentater så att de på allvar tar itu med klimathot och miljöproblem.

Kan du kanske också jobba för en bättre fördelning av världens resurser så att alla kan få ett drägligt liv? Bara det skulle sannolikt lösa en hel del problem. Och vad sägs om att lägga in en stöt för att motverka krig, kriminalitet och religionsutövare som har gett sig själva makten att tala om för andra hur de ska leva? Du kan väl tänka på det?

Varmt välkommen år 2021!

11 reaktioner på ”Varmt välkommen år 2021!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s