Sommartider hej, hej!

Det närmar sig skarpt läge och nedräkningen kan börja. Natten mellan lördag och söndag går vi över till sommartid och klockan flyttas fram en timme (dags att ställa fram utemöblerna, säger minnesregeln) och vi får en timmes mindre sömn söndag morgon. Men vad gör väl det, när vi de kommande sju månaderna får behålla dagsljuset längre på kvällarna?

Fjäril på lavendel.

Jag tillhör den kategori människor som utan besvär kan hoppa mellan vintertid och sommartid och tillbaka till vintertid igen. Min dygnsrytm klarar det utan att kroppen protesterar vilt. Det är jag glad för, särskilt sedan en vän berättade hur hon lider av systemet med sommartid och vintertid. Hon påverkas så mycket av den där timmen att hon, under flera veckors tid, inte fungerar normalt efter skiftet från det ena till det andra.

Två flickor rider. Två kvinnor leder. Grönska och liten väg.

Det jag nu ser fram emot är sprittande grönska, knoppar som brister (hoppas pollenallergin inte får fnatt), ett himla oväsen från råkorna när ungarna kläcks (de är rätt gapiga annars också), cykling med vårvind i ansiktet, skor istället för kängor, plantering av blommor och grönt, ljudet av barnlek från gården och att kunna sitta utomhus och läsa en god bok. Det är underbart!

Böljande rapsfält, blå himmel med vita molntussar. Bebyggelse långt borta.

2 reaktioner på ”Sommartider hej, hej!

  1. Jo, helt underbart att våren snart är här! Väntar som på solens uppgång att isarna lossar o havet svallar fritt, så jag kommer till mitt Smultronställe, kanske redan till påsk 🐣
    Men att vrida klockorna fram och tillbaka tycker jag är vansinne. Vi kunde gärna låta bli det o stanna kvar här i ’normaltid’, vilket ju vintertiden är🙄 Att två ggr per år vrida alla klockor och timers av och an är totalt onödigt o gör nog ingen större skillnad men nog besvär☹️
    Det har ju varit tal om att avstå från spektaklet, men beslutet togs väl då EU hade ännu mindre viktiga saker att besluta om än idag (ss hur långa o krokiga bananerna bör vara osv…) & svårt att medge sin dumhet.. Den annalkande våren gör att man trots klockvridandet blir glad i väntan på allt man vet är snart här 🦆🦋🌸🌞

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s