En tid utan covid 19 och med återfunnen osthyvel hägrar

Alltså … är inte tillvaron ganska enahanda och trist nu? Jag sitter mest på rumpan och glor in i en datorskärm. Chattar här, har ett Teams-möte där och så en liten Zoom-träff däremellan. Arbetet fortlöper förvisso mycket effektivt här på ensamhetens kontor, men nu saknar jag en tid utan covid 19. Och jag saknar hushållets bästa osthyvel.

Barn vid dator. En tid utan covid 19 och med återfunnen osthyvel hägrar.
Distansarbete och mycket tid vid datorn.

Det händer att jag tar mig till arbetsplatsen även i dessa pandemitider. Där möter jag en och annan själ som irrar runt i korridorerna. ”Hallå, hallå, är det en livs levande kollega jag anar där borta i skuggorna?” Och vi blir så glada över att ses och vill nästan ta på varandra och skratta så att saliven muntert stänker vida omkring. Men vi vet ju bättre än så och samtalar behärskat med halvt ihopknipta läppar på behörigt avstånd från varandra. Men det är ändå kul att ses och minsann om jag inte går därifrån med en bubblande energikick i kroppen.

Och ändå har jag det bra och ska absolut inte klaga. Jag har ett jättefint hemmakontor som jag rår om alldeles själv. Även maken har numera ett jättefint hemmakontor som han i sin tur får rå om alldeles själv. Var och en sköter sitt, men vi har varandra att fika och äta lunch med. Det är det inte alla hemarbetare som har.

I dag såg jag en illavarslande löpsedel när jag och arbetskamraten, förlåt maken, gick vår dagliga efter jobbet-promenad. Den aviserade, eller varnade för, en tredje coronavåg. Är det ens möjligt? Ska den där vågen tränga sig förbi och före vaccinet som det rapporteras så löftesrikt om varje dag? När kommer pandemins peak? Snart? Har den redan varit? Ligger den veckor framför oss? Ingen som vet, verkar det som.

Leksaksbuss med kaniner. En tid utan covid 19 och med återfunnen osthyvel hägrar.
När pandemin är över ska vi göra saker tillsammans igen.

Och som om inte detta elände vore nog har flytten medfört att vissa saker gått upp i rök. De är bara borta. Just nu har jag endast två ouppackade lådor kvar, en med sommarkläder och en med blandade underkläder. Jag tror inte att den orange favoritosthyveln ligger där (men tänk vad förvånad jag skulle bli om den gör det). Och var har hushållets bästa vinöppnare tagit vägen? Den med byglarna som gör det möjligt även för mig att dra korken ur en vinflaska? Och var har makens laddare till cykelbatteriet trampat iväg? Ingen som vet.

En tid utan covid 19 och med återfunnen osthyvel hägrar. Eller är det en dröm för bra för att vara sann?

8 reaktioner på ”En tid utan covid 19 och med återfunnen osthyvel hägrar

 1. Log när jag såg skyltarna med den tyska motsvarigheten till vår Herr Gårman – Der Ampelmann (hade han hatt på sig visste man att man befann sig i en del som tillhörde fd Östtyskland). Jag har faktiskt två pepparkaksmått av både den stående och den gående ampelmannen som snart kommer att plockas fram igen.
  Lycka till i letande efter osthyvel, batteriladdare och vinöppnare! 🙂

  Gilla

  1. 👍 Just så! Der Ampelman är inköpt i Berlin på den tiden då jag fortfarande gjorde utrikesresor… kul med pepparkaksformarna med samma gubbe. Och de där försvunna prylarna dyker väl upp en vacker dag. Eller inte 😏.

   Gilla

 2. Det jag läst om tredje vågen är en rapport till WHO där Europa varnas för en tredje våg om inte denna andra våg kan brytas. En anledning till att det är lite fara menade rapportskrivaren beror på att Europa slappnade av för mycket i somras och att man väntade för länge med åtgärder när andra vågen satte igång. Så om vi kunde bli av med alla fuskare och icketroende och gör vår del så finns hopp att tredje vågen bara blir ett teoretiskt hot. Fast idag läste jag att folk ska resa över jul och nyår så……

  Gilla

  1. Ah, tack för denna klargörande bakgrund till löpsedeln 👍😊! Man kan verkligen tvivla på om den tredje vågen kan undvikas. Det är, som du redan noterat, så många som vill ”unna sig” en resa även i dessa tider.

   Gilla

   1. Trösten skulle väl kunna vara att vi som följer lagar, regler och restriktioner borde fortsätta klara oss och att om tredje vågen kommer efter jul/nyår så kommer vaccinet kort efter så det kanske kan lugna ner en tredje våg. Det blir som det blir – nu är det snart advent! 😉

    Gilla

 3. Det är märkligt när saker bara mystiskt försvinner…jag hoppas verkligen att du hittar det igen, för hur kan man ersätta en favorit osthyvel??
  Själv arbetar jag som vanligt på mitt jobb med mina kollegor. Vi sitter på ett kontor där vi inte kan ta hem jobbet…ganska skönt på sitt sätt att få ha den sociala stunden på dagen…privat s ställer vi in saker, är hemma och hänger med varandra. Här saknar jag den sociala biten enormt vissa dagar men tänkter…nästa år, ja då ska det bli ett bra år…eller? Stay positive, visst!

  Kram kajsa

  Gilla

  1. Ja, de sociala kontakterna, som är ”på riktigt” och inte via en skärm, är saknade nu. Tänk vad trevligt vi hade det förr, pre pandemi! Vad osthyveln belangar så är den fortfarande borta. Jag saknar den varje dag. Även vinöppnaren lyser med sin frånvaro, däremot har laddaren till makens cykelbatteri återfunnits = det finns hopp 😊.
   Ta fortsatt hand om er på jobbet och håll er friska!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s