Flytta och rensa – men var kommer alla grejer ifrån?

Just nu sitter jag i den nya lägenheten och väntar på flyttbilen. Förlåt, flyttbilarna. Hur kan vi fylla två sådana bilar? De är ju inte små precis. Paniken lurar under ytan – var kommer alla grejer ifrån? Hur blev det så här?

Saker, ting, föremål, prylar …

Det var igår vi såg sanningen i vitögat: Vi måste fortsätta rensa efter inflyttningen. Det är för många lådor, för många saker, för mycket som stjäl luft, rymd och syre. Vi skulle kunna gnälla lite och säga att det nya förrådet är för litet, men det är inte sant. Det är vi som har samlat på oss för mycket genom åren och i tidigare bostäder.

Några lådor.

Natten till i dag vaknade jag och tänkte på vinden och alla lådor där. På minnen som bevarats i form av prylar, bra att ha-saker och andra ting som en gång varit viktiga och känts nödvändiga att införskaffa i mitt och makens gemensamma liv. Nu ligger de i lådor som vi mycket, mycket sällan tittar i. Vi vet knappt att vi har de där sakerna. Några vill vi verkligen bevara, men det mesta kan vi skiljas ifrån utan att känna att det är en förlust.

En nyordning började ta form där jag låg klarvaken i mörkret: Max fem lådor i det nya förrådet! Inte mer! När morgonen grydde skrattade både jag och maken åt detta. Fem lådor! Dream on! Men tio kanske vi kan klara om vi verkligen tänker till och efter. Eller okej, femton då.

Gubbe i hatt bekantar sig med ny och, för honom, tillfällig vy.

Snart kommer flyttbilarna och alltför många lådor kommer att lastas av. Det är bara att spotta i nävarna och köra ytterligare ett antal turer till återvinningen de närmaste dagarna. Vi måste bli bättre på att inte samla på oss så mycket. För miljöns och vår egen sinnesfrids skull.

11 reaktioner på ”Flytta och rensa – men var kommer alla grejer ifrån?

 1. Efter kaos kommer ordning, lite som ‘efter regn kommer solsken’. När man har boat in sig ett tag brukar man se vad man mer kan avvara, och så göra en ny rensning. Lycka till och njut av utsikten! 🙂

  Gilla

  1. En del borde inte ha flyttat med, inser vi nu när förrådet i princip är fullt. Vi fortsätter därför att rensa och köra till återvinningen. Jag längtar hett efter ordning och en tillvaro utan lådor. Men njuter av utsikten gör jag ju!

   Gilla

 2. Jag har flyttat många gånger – både ensam och som sambo men aldrig behövt 2 (två) flyttbilar! Oj! Kanske det ligger något i det du skriver: ”Vi vet knappt att vi har de där sakerna.” Tror många bara stuvar undan istället för att fråga sig vad man ska ha det till eller i alla fall rensa då och då.
  Lycka till i nya lägenheten!!!

  Gilla

  1. Tack! Vi trivs mycket bra redan trots att viss oreda fortfarande råder. Men vi rensar – nu ska bara det vi verkligen behöver bli kvar. Det är vårt mål. Svårt. Men vi kämpar på!

   Gilla

   1. Så härligt att redan trivas! Vilken lyckad flytt! Och lycka till med rensningen. Jag är ibland lite för bra på att rensa, men brukar tänka att ”den här saken kan göra en annan människa gladare än mitt förråd”.

    Gilla

   2. Ja, det är absolut bättre att andra får glädje av sakerna än att de står i ett förråd år ut och år in. Det gäller såväl släktklenoder som andra kära ting. Tack för att jag fick rå om er ett tag, men nu är det dags att gå vidare. En del går vidare i släkten och annat till andra och mer okänd marker. Bra så. Huvudsaken är att det kommer till nytta.

    Gilla

 3. Pingback: Mycket är annorlunda - såväl inomhus som utomhus - stadsmadam

 4. Pingback: Innehållet i ditt förråd säger något om vem du är - stadsmadam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s