Midsommar igen och dags att damma av sillburkarna

Nu är det midsommar – igen! Det är dags att damma av sillburkarna, skaka gräddfilen och klippa gräslöken. Lite potatis till det och det är precis som i påskas och julas. Men något annorlunda blir det trots allt eftersom vi ska hålla social distans. Och om 14 dagar sisådär lär vi se hur duktiga vi var på det.

Midsommarblommor, blåklint, röda rosor, gula rosor. Midsommar igen.
Midsommar igen!

Hurra, coronapandemin är över! Den uppfattningen verkar många ha med tanke på trängseln på stan och i matbutikerna. Nu är det full fart framåt igen, midsommarafton stundar och nu ska vi sitta tätt, tätt och äta matjesill, sjunga snapsvisor och äta jordgubbar. En snaps, två snapsar, tre snapsar – nu ger jag dig en kram! Och en puss! Och du där borta kan också få en. Vad sa du nu att du heter? Jeppe! Puss på dig! Trevlig att råkas!

En upp- och nervänd midsommarstång i halm. Midsommar igen.
Det är upp- och nervända världen.

Det ska bli intressant – och i värsta fall skrämmande – att se vilken väg pandemin har tagit 14 dagar efter midsommar. I bästa fall fortsätter antalet inlagda och svårt sjuka att minska, i sämsta fall har pandemin tagit ny fart. Kanske tycker ni att jag kraxar som en olyckskorp av tråkigaste sort, men … jag vill ju bara att vi alla ska ha en möjlighet att återgå till våra vanliga och normala liv så fort som möjligt.

Vallmo, Kåseberga, hav. Midsommar igen.
Glad midsommar!

Kan vi därför komma överens om att ta det hyfsat lugnt med alkoholen (sprit in, vett ut)? Att fira och umgås, men hålla ett hälsosamt avstånd? Att, om möjligt, inte bli kära i en ny bekantskap förrän i höst? Att tänka på och värna om vårdpersonal som sliter som djur och att använda all vår medmänsklighet för att inte bidra till att fler smittas?

Det är vad jag önskar mig av denna midsommar.

12 reaktioner på ”Midsommar igen och dags att damma av sillburkarna

 1. Jag befarar ändå att vi får ett nedslående besked om 14 dagar. Gillar heller inte att man öppnar för utlandsresor redan. Trots att jag haft en light corona (det räckte till ändå) fortsätter jag ”sköta” mig tills jag är testad.
  Ha en riktigt fin midsommar!

  Gilla

 2. Ja, det var med stor vånda som maken och jag handlade mat, dagen innan midsommaraftonen. Det var minst sagt ”knökfullt” där! Det har gått bra att handla vid vissa tider, men den här dagen var det fullt hela tiden!!!
  För övrigt firade maken och jag i lugn o ro, bara vi två!
  Ja, det återstår att se vad som händer nu!? Förstår inte att människor vill ut och resa utanför våra gränser!? Är det så viktigt? Att resa, sola och bada utanför vårt vackra land!? Jo, jag förstår det där med annan kultur och så. Men ändå?
  Hoppas din midsommar blev fin – det blev vår!
  Önskar en fortsättning på helgen!

  Gilla

  1. Tack detsamma. Ja, många längtar nog ”ut” och det gör jag också måste jag säga, men samtidigt känns det helt okej att hålla mig hemma och avvakta utvecklingen av pandemin. Det finns mycket fint att se och upptäcka här också. Jag överväger inte ens att åka utomlands nu. Tids nog …

   Gilla

 3. Glad midsommar! Såg foton på nätet från midsommarafton på Österlen och det såg ut som en riktigt fin, svensk sommar!
  Här är vi flera som har fjärilar i magen för 1 juli öppnas alla flygplatser i Grekland för internationella flyg… Jag förstår inte varför inte resande utomlands kan stå över ett år. Utforska och njut av närområde och hemland. Finns så mycket fint och vackert överallt på vår jord.

  Gilla

  1. Tack detsamma såhär lite i efterhand. Jag tycker också att det vore bättre att skynda långsamt när det gäller resandet till andra länder. Visst måste ekonomin få fart, men det kan bli jäkligt mycket dyrare om vi får en coronabaksmälla.

   Gilla

 4. Vi var bara tre personer på midsommarafton så nog anpassade vi oss där. Värre är det med handlandet, man måste ju handla mat och jag vill gärna själv välja mina råvaror och utesluter därför näthandel av mat, men hujedamej vad det är smockat med folk på vårt ICA….gåtatan i Svedala kan vara tom men på ICA är det alltid fullt med folk…

  Ha en fin måndag!

  Gilla

 5. Samtidigt som jag läser allvaret i ditt inlägg kan jag inte låta bli att skratta lite. Den pandemi vi går igenom är absolut inte rolig och midsommarfirandet kommer nog tyvärr att visa sig. Men just stycket Hurra, Corona pandemin är över …. fick mig att dra på smilbanden och mitt i allt elände behöver vi skratta lite.

  Kram Åse

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s