Jag är en sådan där som säger en sak och gör en annan

Häromdagen drabbades jag av insikten att jag inte är att lita på. Varför? Jag är en sådan där som säger en sak och gör en annan. Inte hela tiden, men ibland – och då gör jag verkligen tvärtemot vad jag tidigare har sagt. Vad säger det om mig? Att jag är högst opålitlig eller att jag är synnerligen normal?

Det händer att jag reflexmässigt säger nej när någon presenterar en idé, ett förslag eller försöker introducera något nytt. Men jag har nu äntligen kommit på varför jag tar till detta ”nej” utan att fundera närmare på saken först. Det är mitt sätt att säga ”låt mig tänka”. Om jag efter detta tänkande finner att det är motiverat, gör jag en hyfsat snygg u-sväng.

Skönaste bilen

Jag är en sådan där som säger en sak och gör en annan. Bil, amerikanare.
Här kan vi snacka slagskepp.

På den tiden jag och maken fortfarande var relativt unga, körde vi runt i mindre och bättre begagnade bilar. Renault 4. Renault 5. En liten Daf. En inte så stor Opel. En dag hade maken fått vittring på en Mercedes 200 och den var, i mina ögon, snarast att likna vid ett slagskepp. Aldrig att jag skulle köra runt i en sådan stor bil! Jobbig att parkera, onödigt stor i stan. Nej, nej, nej. Hur det nu var blev jag övertalad att provköra den. Det tog ett par minuter och sedan hade jag inget som helst kvarvarande minne av ordet nej. Istället sa jag att ”jag aldrig hade kört en så skön bil förut” – och så var köpet klart.

Måste ses live – eller?

Jag är en sådan där som säger en sak och gör en annan.Flerbostadshus som byggs.
Bostad på gång. Obesedd.

En liknande händelse från mer modern tid är att jag för två månader sedan sa att jag aldrig skulle flytta till en bostad utan att först ha sett den live. Det vet man ju hur illa verklighet och planskiss kan rimma. Det kan bli hur tokigt och fel som helst! Följaktligen skulle jag aldrig kunna teckna mig för en bostad som är under byggnation. Och vad har hänt nu, tror ni? Det är inflyttning 1 november och det enda jag har att utgå ifrån är en ritning över lägenheten och det står mycket tydligt att måtten inte är exakta. Men det är högst upp i huset och en stor terrass, vilket kommer att överskugga (har jag bestämt) andra eventuella förtretligheter.

Klarsynt

Jag är en sådan där som gör en sak och säger en annan. Kvinna i solglasögon.
Solglasögon är en sak, glasögon en annan. För mig alltså.

En god och tidigare närsynt vän berättade för drygt en månad sedan att hon hade genomgått en ögonoperation och bytt linser. Hon är hur nöjd som helst. Jag, som är lika närsynt som bofinken Knut, blev klart intresserad. Det blev en del funderingar och sedan kom jag till ett definitivt beslut: Jag vågar inte operera mina ögon. Tänk om något skulle gå fel? Men vad tror ni jag gjorde i förrgår? Jajamensan, jag bokade tid för en konsultation och undersökning och om inget talar emot det så blir det en ögonoperation. Jag ser redan fram emot att öppna mina bruna på morgonkulan och bums se allting distinkt och klart.

Flexibilitet

Frågan är nu om man kan ta mig på orden eller om jag är fullständigt opålitlig? Det finns en möjlighet att jag är fullkomligt normal och jag misstänker att många av er understundom gör precis som jag. Ni säger en sak och gör en annan. Vill vi se på oss med snälla ögon, tycker jag att vi stryker ordet opålitliga. Istället kan vi betrakta oss som flexibla, öppensinnade och förändringsbenägna.

9 reaktioner på ”Jag är en sådan där som säger en sak och gör en annan

 1. Känner igen mig till viss del (blivit lite ”klokare” på gamla da’r och drar på nejet). Jag tror inte det handlar om att man inte kan lita på oss utan att vår kreativitet, rörliga intellekt och öppenhet för förändringar kan vara jobbiga för de som inte fungerar som vi (fick jag väl ihop tjusigt?)! 🙂

  Gilla

 2. Allt lite spännande allt flytta in i nått nytt som man bara sett på ritning. Med tanke på skjutbanan funderar jag på om vi inte bor i samma stad, för den är inte lätt hittad 😊

  Gilla

  1. Ja, det tror jag också: Ystad! Jag passerar skjutbanan när jag springer just den delen av Slingan. Någon gång har jag stannat till för att titta närmare på den färgglada väggen. 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s