Årshoroskop håller dörrarna öppna för alla möjligheter

Årshoroskopen haglar över oss just nu. De inger förhoppningar, blåser liv i drömmar och stryker oss medhårs. Oj, vad äventyrligt allt ska bli, men pass upp! Bakom hörnet lurar djävulen själv och kan trassla till såväl ekonomi som relationer. Årshoroskop håller nämligen dörrarna öppna för alla möjligheter.

En fyrverkeripjäs som exploderar i natten.
Det nya året med alla sina möjligheter inleds med dunder och brak.

Helst skulle jag vilja säga att jag inte läser årshoroskop. Det är ju bara trams och hitte-på. Och hur många miljoner, miljarder, människor ska inte ett och samma horoskop gälla för? Jag menar, hur många är inte födda i till exempel oxens stjärntecken? Eller skyttens? Eller fiskens? Pft! Det är klart att man inte kan ta det på allvar. Det är ren och skär underhållning.

En långhårig, brun ko med horn.
Tja. Kanske mer en ko än en oxe. Men en stabil typ hur som helst.

Själv är jag född i oxens stjärntecken och har läst mig till att jag är lika jordnära och njutningslysten som tjuren Ferdinand. Han sitter där under korkeken, luktar på blommor och är fullt nöjd med det. Det är en rätt tradig (tråkig på skånska) typ, om jag får säga det själv. Jordnära, platsbunden och noll spännande. Varför föddes inte jag i ett stjärntecken som betraktas som så där härligt spralligt, muntert och äventyrslystet?

Bygata i Malia på Kreta.
Resor finns med i varje årshoroskop. Långa eller korta. Här Malia på Kreta.

Nåväl, man får förlika sig med sitt öde (ty sådan är oxen till sin natur). Därför har jag samlat ihop framtidsutsikterna för just oxens stjärntecken från några årshoroskop för 2020. Det tycks kunna uppstå lite turbulens nästa år: ”Året 2020 är här för att skaka din värld” dundrar ett horoskop. Jag ska inte bara släppa gamla vanor och beteenden utan även testa mina gränser. Ut och fara ska jag också och flera horoskop aviserar en längre resa, alternativt flera kortare resor (snacka om helgardering). Det talas även om möjligheten att sadla om eller börja plugga igen. ”Det här kan bli året då du omdefinierar din syn på omvärlden”. Jaha, så pass.

Ett annat horoskop säger att det är dags att dela med mig av min kunskap och kanske ska jag få undervisa. Ja, fast … det gör jag ju redan. Tiden kring den 1 april men även i december ska jag göra kliv i karriären. Jag ska förvåna mig själv genom att göra kaxiga val. Nya utmaningar alltså – men det kan också bli så att jag får kämpa för att få medvind i karriären. Ja, inte brukar man väl få något utan att jobba för det?

Två vindsurfare på Kreta.
Medvind i karriären, men jag får kämpa för den.

Jag ska blicka inåt också. Glutta på själen och fundera över vad jag värdesätter mest. Och vi som har en stadigvarande relation ska ha det så bra så, särskilt när vi är på resa. Vårkänslorna kommer för övrigt redan i mars nästa år (det måste markeras i kalendern). Överlag ska jag bli tydligare på att visa och sätta ord på min kärlek, men observera att det även inom kärlekens område kan ske förändringar. Jaja, höga berg och djupa dalar alltså. Hellre det än ett rakt streck, säger jag.

En grön, mycket sliten trädörr på stenhus.
Så stänger vi dörren till det gamla och öppnar en ny.

I övrigt ska jag vara ”lojal, stabil och uthållig”, det vill säga som en typisk oxe. Men, jag går även ”en spännande framtid till mötes”. Och vet ni vad? Jag tror att det gäller er också.

Jag önskar oss alla ett gott nytt år!

10 thoughts on “Årshoroskop håller dörrarna öppna för alla möjligheter

  1. God fortsättning på 2020 önskar en skorpion! Ja, det är onekligen en hel del helgarderingar i ditt horoskop, men lite spännande och kul är det att läsa! Du får väl se vad som kommer att bli verklighet helt enkelt? 🙂
    En sak som är säker i alla fall är att du kommer att fortsätta att underhålla dina läsare med nya trevliga, kluriga och informativa inlägg! 🙂
    Kram från Gunilla

    1. Ja, jag får göra en utvärdering i slutet av 2020 och se om något kan sägas ha slagit in 😄. Tack för ”rosorna” och ja, nya inlägg kommer – det är i alla fall något som går att sia om 😉.

  2. Gott Nytt År från en annan oxe! ”Glutta på själen och fundera” gör jag kanske tillräckligt mycket från förut och förhåller mig, som en nybliven pensionär, något skeptisk mot spådomen om ”tiden kring den 1 april men även i december” då det förutspås ”kliv i karriären”, tror nog det är förbi för min del…. Men så är jag som så många andra oxar en ”jordnära och njutningslysten” en och tar inte horoskopspådomar på allvar, men roliga är de ju att läsa ibland. Det enda jag kanske lite tror på är att det ju verkar ligga något i det att personer födda vissa tider på året verkar ha liknande personlighetsdrag 😉

    1. God fortsättning! Visst är det lite kul att läsa. Det påminner om äldsta barnbarnets funderingar om tomten; hon vill gärna tro på tomten fast hon egentligen vet hur det förhåller sig och så är vi kanske lite till mans när det gäller horoskop. Åtminstone när det handlar om russinen i horoskopkakan.

Kommentera