Vi har så mycket att fira!

I dag är det Singles Day och min inkorg har fyllts med diverse erbjudanden från olika butiker. Det spelar ingen roll att jag inte är singel. Men får vi inte allt mer att fira? Det är kanelbullar och våfflor, förskolor och lärare, värnlösa barn och veteraner. Det är ju ett heltidsjobb att kasta serpentiner, ropa hurra och förlusta sig!

Det kostar på att fira så många olika dagar. Här konstnären Kristina Abelli Elanders verk av Magnus Uggla, I feel sick (Nationalmuseet, Stockholm).

Jag vet inte om jag orkar med det här längre. Snart är det Nobel som är på tapeten och nyss var det Gustav Adolf. I går var det fars dag och en annan dag är det mors dag. Familjedaghemmen har sin dag och fritidshemmen har mutat in ett annat datum.

Rätt vad det är har drottningen namnsdag och sedan är det jag själv x 2. Och så barnen och barnbarnen och maken och brorsan och … Plötsligt är det internationella fredsdagen och så kommer världsmiljödagen som ett brev på posten. Fast det gör den ju inte för det är nästan ingen som skickar snigelpost nuförtiden.

En världsmiljödag behövs förstås.

Känner ni hur svetten lackar? Varning utfärdas för hyperventilering och ett kraftigt påslag av adrenalin när stressen nu ökar. Oops, där visslade internationella barndagen förbi, tätt följd av FN-dagen och tjoff så blev det halloween. Och där borta kommer någon med ljus i hår, en bricka i händerna toppad med lussekatter och ett följe av pepparkaksfigurer och stjärnögda gossar och flickor.

Ett gammalt år måste firas med utspark och ett nytt år med inspark. Raketer, bubbel i glasen och utevistelse mitt i natten är ett måste och gärna i en klänning med paljetter och för herrarna en bourgogneröd smokingkavaj. Även en midnattsblå kavaj går bra, och om det ska vara silver- eller guldpaljetter på klänningen står var och en fritt att välja själv.

Ett hjärta till mitt hjärta på alla hjärtans dag. Men just detta är julpepparkakor i Düsseldorf.

Knappt har vi hunnit hämta andan så är det dags för alla hjärtans dag och den är gjuten för dem som redan har en följeslagare, men är en lämplig dag även för dem som vill fråga chans. En röd ros, en chokladask eller något annat som handeln föreslår kan då överräckas med ett ömt leende.

Fettisdagen, vårdagjämningen och Europadagen är andra dagar att fira och så var det midsommarafton. Och så fortsätter det med korta mellanrum och däremellan försöker man ha ett vardagsliv.

Och orkar man inte med allt detta kalasande, kan man fira livet lite stillsamt varje dag.

10 reaktioner på ”Vi har så mycket att fira!

  1. Mitt i prick Monica! Du briljerar med din text som vanligt! Jag tillhör dem som försöker (lyckas för det mesta) att njuta av varje dag, precis så som den är! Det räcker så bra med födelsedagar, en och annan namnsdag, nationaldagen och bröllopsdagen! 🙂
    Kanelbulle kan det slinka ned då och då, liksom en till två semlor när tiden är inne! Men sedan räcker det.
    Tack för rolig läsning i alla fall! 🙂
    Kram Gunilla

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s