Samtalstrött och hes i rören

Vissa dagar pratar jag mer än normalt. Då kan det framåt eftermiddagen kännas som om hjärnan är överhettad, stämbanden gnisslar och mitt sociala sparkonto är helt tömt.

Man känner sig lite trött och luggsliten …

När jag cyklar hem från jobbet sådana dagar, kan jag komma på mig själv med att stöna vällustigt när jag trampar fram. Ja, missförstå mig nu inte. (O)ljudet kommer sig av att jag njuter av den friska luften som baddar mitt ansikte, får håret att flaxa i vinden och benen att anstränga sig i motvinden. Det är vederkvickande, helt enkelt.

Det är just sådana dagar jag inte alls är svårövertalad att gå på AW, After Work. För trots att jag egentligen är samtalstrött och hes i rören, kan jag tänka mig att ta ut den sista sociala skärvan, tillsammans med en sedan länge död fluga, från mitt sociala sparkonto och satsa den på en AW. För vad kan man inte åstadkomma över ett glas rött?

Det kan inträffa små under i vardagströttheten. Man kan plötsligt börja fundera på en resa till främmande land. Man ser över kvarstående semesterdagar och räknar bort dem som är intecknade till jul. Man googlar och läser på. Lissabon? Prag? Madrid? Krakow? Men – ska vi inte åka till Bratislava! Det verkar spännande! Där har vi aldrig varit!

… men då börjar man drömma om att resa!

Det känns nästan som lillejulafton och tröttheten är med ens som bortblåst. Stämbanden har mirakulöst återhämtat sig och energin tickar in på det sociala sparkontot igen. Mot nya djärva mål!

Jag vet inte om resan till Bratislava faktiskt blir av. Men det blev i alla fall en liten guldkant på en alldeles vanliga torsdag.

8 reaktioner på ”Samtalstrött och hes i rören

 1. Det låter onekligen mysigt med både cykeltur och en resa till Bratislava! Nu går jag inte på AW längre, men då och då på en lunchträff med en eller flera vänner. Ibland blir blir jag verkligen påfylld med energi med en sådan träff, men det händer också att jag känner mig lite dränerad… det kan vara någon energitjuv med! 🙂
  Hursomhelst – Krakow, där har jag varit! En fantastisk stad där jag firade min sextioårsdag! Om du tycker om städer med rik historia och gammal bebyggelse, ja då tycker man om Krakow. Dagen efter min födelsedag besökte vi Auschwitz, mindre lustfyllt, men så viktigt att besöka! Det är snarare en plikt. Vi besökte även Bełżec.
  Höstkram Gunilla

  Gillad av 1 person

  1. Ja, Krakow har jag hört mycket positivt om och staden står definitivt på min bucket list. Auschwitz vill jag också besöka förstås. Vi får se vart kosan ställs – om den nu ställs öht 🤣. Först väntar Stockholm och sen London.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s