Spring is cancelled

Jag väntar på att texten ska dyka upp på min skärm: Spring is cancelled. Kanske har en vårskam brett ut sig över riket och medfört att dåliga samveten stoppar våren. Det är alldeles för många som drabbas av allergi när björkarna spricker och rapsen blommar. Inte kan vi väl ha vår då?!

inställd vår4-1.jpg

När texten står där på skärmen är det dags att fundera vidare. Vad göra när våren ställts in? Jo, man får kontrollera om det är möjligt att göra en ombokning och byta destination. Då ligger sommaren nära till hands. Om jag springer riktigt fort kanske jag hinner få en plats i solen.

Sådant funderade jag på när jag gick ut tidigt i morse med paraplyet uppfällt och en stadig hand i paraplyets segel för att det inte skulle vändas ut och in av den hårda vinden. Det klafsade om skorna, bilarnas vindrutetorkare svepte fram och tillbaka. Vattenpölar bredde ut sig på trottoarer och gator. Regnet behövs. Absolut. Men så värst vårlikt har det inte varit i dag.

inställd vår-1

På balkongen gapar fortfarande blomlådorna tomma. Inte en enda planta har hittat dit. Först var det frosten. Sen var det resan. Därefter tröttheten och glömskan. Nu, när jorden är plaskblöt och regnmolnen hotande hänger över hustaken, finns det inget som lockar till trädgårdsarbete i balkonglådorna. Det får anstå några dagar till. Kanske en vecka. Men sen. Sen blir det nog vår i alla fall – eller sommar.

Eller något annat som vi ännu inte känner till.

 

10 reaktioner på ”Spring is cancelled

 1. Ja, fy vilket ruskväder idag! Regn – ok, för det behövs! men så KALLT och BLÅSIGT! Här finns inte heller mycket till blommor i våra krukor. Penséerna börjar ge upp, men ingen idé att plantera sommarblommor i dem ännu. Pelargoniorna står fortfarande i förrådet och väntar på att få komma ut! Hursomhelst så blev det en trevlig lunch med före detta kollegor idag i staden och vi skrattade gott åt att vi inte behövde fundera på om vi skulle sitta ute eller inne på restaurangen vi valt! 🙂
  Tack för fina bilder!
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

 2. Anne

  Den dyker nog upp med tiden – eller så hoppas den över i år och vi går direkt på sommaren. Men lite vårkänsla fick jag ändå idag när regnet höll sig borta och termometern knallade upp till tvåsiffrigt – solen höll sig förvisso bakom molnen men ganska behagligt ändå 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Medieskugga

  Under dagen väntar andra vändan denna vecka att fixa till trädgården ute hos föräldrarna. Inte det optimala vädret att klippa gräsmattor och röja upp inför en väntande robotgräsklippare som snart anländer. Vintermössa, handskar, t.shirt och fleecetröja och jacka, visst blir jag svettig men man skall ju svettas in våren säger mamma 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Ibland är det en fördel att inte veta. Varken att ta ut sorgerna i förskott eller ha för stora förväntningar.
  Sista fotot är extra ljuvligt. ❤
  När jag ser översta fotot saknar jag givetvis åren i Ystad och närheten till Österlen. Våra årliga och förväntansfulla rapsutflykter. Men ön vi lever på nu har många fördelar.
  Trevlig helg.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Aha, en f d Ystadsbo? Jag förstår att du kan sakna rapsfälten – det är en fantastisk syn. Gotland, som jag har besökt två gånger, är en mycket vacker och spännande ö. Jag vill gärna åka dit igen 😊!
   Ha en fin helg du också!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s