Sol, vind och vatten – och en försiktigt trevande vår

Förra veckan var riktigt kylig. De dagar jag cyklade till jobbet var det iskallt om öronen och näsan lyste som en röd stoppsignal när jag klev innanför dörrarna. ” I dag är det bara 2 grader”, upplyste en kollega mig käckt om häromdagen och då var jag mycket tacksam att jag inte hade varit medveten om det vid cykelturens start, för då hade det inte blivit någon cykeltur alls.

vårrus-1
Axel Ebbes skulptur Famntaget.

En annan kollega informerade mig några dagar senare om att det ska bli 15 grader i påskveckan – det låter som en dröm. Redan i dag var det strålande sol, men fortfarande kallt som attan. Utrustad med vinterkängor, mössa, vantar, vinterjacka och den varmaste sjalen mötte jag försöken till vår vid Sveriges sydligaste udde – Smygehuk. Där fick jag en dos av det jag tycker bäst om: sol, vind (gärna mindre blåst än i dag) och vatten.

vårglimt-1vårnavigare-1vårvila-1vårglimtvårsmyge

Vårkran
Nu kranar vi på våren!

 

 

3 reaktioner på ”Sol, vind och vatten – och en försiktigt trevande vår

  1. Anne

    Ja gör gärna det – krana på våren alltså 🙂 Den är sannerligen trög i starten i år. Jag gillar i och för sig när den inte har alltför bråttom men nu är det ju nästan lite larvigt 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Kan trösta er där uppe i norr att här segar sig också temperaturen. Men det är gott för naturen! Ifjol hade vi ovanligt varm vår, den kom tidigt och efter sisådär 3-4 veckor var den slut. Inte många blommor och en hel del av dem dog innan de blommat. I år vadar vi i blommor och bara njuter!! Men kyligt i vinden är det….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s