Hemmets lugna vrå i olika skepnader

I dag läste jag om bostadsbyggande som skjuts på framtiden eftersom hyrorna blir för dyra. Vanligt folk har inte råd att bo i dem, helt enkelt. Samtidigt är det bostadsbrist, om inte överallt så i alla fall på många håll.

Koja, stuga, radhus, villa, lägenhet, gård, herrgård, slott, husvagn, husbåt – det finns många bostadsformer. Vissa tvingas bo under en presenning, andra går genom den ekande salen efter den andra i jakten på övriga familjemedlemmar.

Livet har olika faser och så även önskan om i vilken typ av bostad man vill ha hemmets lugna vrå. Det är väl rätt sunt att behoven och önskemålen förändras genom livet. Själv tycker jag att det skulle vara både intressant och spännande att bo och ha en vardag i ett annat land en månad eller två under vintertid. Vem vet, det kan kanske förverkligas en dag.

Hus, byggnader och arkitektur är hur som helst alltid roligt att titta på, oavsett om jag är på hemmaplan eller resande fot.

hus6
Ett korsordshus i Düsseldorf.
hus3
En husbåt (?) i kanalen under Malmöfestivalen.
hus5-1
Gammalt i Ystad …
hus6-1
… och i New York.
hus7-1
Hotell i Amsterdam.
hus4
Liten by i Albanien.
hus1
Fantasifullt i Barcelona.
hus8-1
Borgen på Ischia, Italien.
hus2tif
Och två andra borgar i Lissabon, en riktig och en skulptur.

2 reaktioner på ”Hemmets lugna vrå i olika skepnader

  1. Medieskugga

    Fina och häftiga bilder. Priserna på bostad har skenat iväg ganska rejält den senaste tiden det märker jag då jag brukar kolla på Hemnet om annat boende som kan vara aktuellt i framtiden.

    Gillad av 1 person

    1. Tack! Ja, många bostäder är löjligt dyra. Samtidigt finns det orter där man kan få mycket hus – eller lägenhet – för pengarna. Men det är ju de orterna som inte lockar så många eftersom arbetstillfällena är få, pendlingen tidskrävande o s v.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s