Vår i februari – är det möjligt?

En pojke kommer ridande i t-shirt. En man som spanar efter rovfåglar och vill fånga dem på bild hänger sin jacka över stativet. Jag tar själv av mig jackan när jag ska fika men den åker på ganska snabbt igen –  oknäppt. Jag kisar mot solen och tänker: Är det möjligt? Kan det verkligen vara vår redan i februari?

Snogeholm2

Lite lömskt är det allt. Maken och jag tänkte oss först en promenad vid Dag Hammarskjölds Backåkra, nära kusten. Men där var vinden bitande kall och vi begav oss till Fyledalen istället. Vi hittade en plats där vi aldrig varit förut och den var så vacker att det kändes som om vi dragit dagens vinstlott. Här, inne i skogen, var vinden dessutom varm och len så mössan åkte raskt ner i ryggsäcken.

I dag blir det få ord men desto fler bilder. Bilderna är från Snogeholm och Fyledalen i Skåne.

vår4vår3vår2vår1vitsipporSnogeholm3Snogeholm 8

 

 

 

 

4 reaktioner på ”Vår i februari – är det möjligt?

  1. Anne

    Samma här, riktigt varmt och skönt. + 15 mitt på dagen faktiskt. Men jag vågar nog inte riktigt tro att det är våren ändå, lite väl tidigt och något bakslag ska det väl bli 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Läste just att om medeltemperaturen är över nollan under sju dygn i sträck är våren officiellt här. Sen kan det snöa och vara minusgrader hur mycket som helst, det är likt förbannat vår. Det går liksom inte att göra den ”ogjord”… 🙂 Det är bara att njuta när det går.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s