Livet är som tidvatten – från flod till ebb på några timmar

Vissa dagar är det flod och jag får imponerande mycket gjort på jobbet. Allt går i ett huj, jag har flow och det går som smort. Men plötsligt tar det stopp och de där andra dagarna kommer. Ni vet, då det varken blir hackat eller malet och det känns som att kliva runt i en extremt trögflytande massa. Klafs, klafs klafs.

texture rain
Det finns dagar som är gråa och motiga…

Måndag och tisdag var riktigt bra dagar. Med ens resulterade mycket tankemöda och visst trevande i färdiga planer, uppgifter och material. Äntligen nöjd! För att inom kort kunna verkställa dessa planer var jag tvungen att försöka hitta vissa digitala lösningar – och minsann om jag inte gjorde det också. Så där bara. Det var då jag på kvällskvisten traskade ut från arbetsrummet och in till maken i vardagsrummet och frågade – eller snarare förkunnade: Vet du hur duktig jag är? Det visste han.

centrerad
… och som suger musten ur en.

I dag har det varit en annan typ av dag. En dag med ebb. Trög. Sönderhackad av möten och andra måsten. Efter lunch kom jag plötsligt på att det finns en morgondag och att även den måste planeras. Sen levererades information som sög musten ur mig och som i värsta fall kan innebära att massor av nedlagda arbetstimmar och utvecklingsarbete måste följas av ytterligare massor av arbetstimmar för att börja om från början, men då i ett annat system. Denna insikt och risk fick mig att vissna och skrumpna även om en tröstande kollega manade mig att inte ta ut några sorger i förskott. Det behöver ju inte gå så illa. Det var både sant och klokt sagt, men jag tyckte ändå inte att det var roligt längre och gick surt muttrande hem prick klockan 16.30.

Så i kväll tjurar jag och är något missnöjd. Men kanske är det flod igen redan i morgon?

 

 

2 reaktioner på ”Livet är som tidvatten – från flod till ebb på några timmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s