Om man räknar de lyckliga stunderna blott – eller nåt

En dag som denna tänker jag att det inte behövs så mycket för att man ska känna sig nöjd och glad. Ett nyklippt hår vars längd avslutas som en rakkniv vass, ett egenlöst IT-problem och en fot som stampar takten kan räcka långt.

Dagens glädjeämnen är enkla till sin karaktär, men många till antalet. Med lite addition blir resultatet en fin slutsumma på pluskontot. Så vilka är då dagens glädjeämnen? Låt mig ge några exempel:

  • När jag backade ut bilen från p-platsen i morse kunde jag snabbt korsa den, vid denna tidpunkt, hårt trafikerade Österleden (vill bara påpeka att jag gick till jobbet i går).
  • Jag hann bli klar med förberedelserna och få fram materialet i tid till dagens föredragning för kollegor.
  • Föredragningen var föredömligt effektiv och ingen hann börja gäspa.
  • Jag behövde inte stoppa in lunchen en andra gång i mikron utan maten var varm redan efter första försöket.
bra dag
Det är inte varje dag det blir en glädjefanfar!
  • Jag fick en bra idé till en läsförståelseövning på fredag.
  • Denna idé inkluderar musik och när jag i förberedande syfte lyssnade på den, stampade jag så ivrigt takten med foten att kollegornas fniss trängde genom hörlurarna. Överseende och muntra kollegor är en tillgång.
  • Jag löste på egen hand ett tekniskt problem och förstod hur en trilskande länkning till en lärplattform ska hanteras (helt ologiskt, men nåja), vilket i sin tur skapade en euforisk känsla.
  • Håret blev tvättat och klippt hos frisör och det var så skönt att bli pillad i håret och komma ut med knivskarpa hårlängder. Helst hade jag gått en extrarunda på stan och viftat med håret för att glädja alla och envar, men jag avstod.

I morgon är jag kanske inte alls en glad och nöjd person. I morgon kanske jag inte har förmågan. Men just i dag är det positiva tal som gäller.

 

 

 

2 reaktioner på ”Om man räknar de lyckliga stunderna blott – eller nåt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s