I landet inklusive allt finns många regler att bryta mot

I landet inklusive allt på Gran Canaria, där jag befinner mig just nu, finns allt och lite till för barnfamiljen. Medföljande och storögda mor- och farföräldrar (vi är ganska många till antalet) försöker hänga med i svängarna mellan bad, Bamseshower och barnens sov- och matklockor.

Vän av ordning, alltså jag (maken tycker att jag har vissa drag gemensamma med Ove i En man som heter Ove), ser med kritiska ögon på vissa företeelser i detta familjeparadis:

 1. Om det finns skyltar med såväl symboler som text i restaurangen som upplyser om att man inte ska ta med sig barnvagnen in och kryssa med denna (i vissa fall är de stora som slagskepp) mellan bufféborden och bland maten – varför gör man då ändå det? Många har som sagt mor- eller farföräldrar med sig och de kan säkert göra en insats för att undvika dylik buskörning.
 2. Om det finns skyltar med såväl bilder som text i restaurangen som upplyser om att man, p g a hygienskäl, inte får ta med sig mat ut från restaurangen – varför gör man då det? En kvinna höll ut t-shirten från magen och lastade den säck som då bildades full med ägg och bröd och spatserade därefter iväg till sin lägenhet med sin fångst för att äta frukost tillammans med, antar jag, familjen.
 3. Varför har folk ett så stort behov av att pinka in sina revir att de, långt innan (läs: timmar) de ska nyttja platserna, lägger väskor och handdukar på solstolarna så att ingen annan ska ta dem. För de hade minsann den här stolen på just den här platsen igår, i förrgår och ska ha den under hela semestern. Dessutom hade de samma solstol och plats förra året och året dessförinnan och …

Nu är ju inte detta en särskilt stor sak – egentligen – för mig. Det är alltså inte så att jag är irriterad över och gnäller om detta. Jag gör bara vissa iakttagelser.

Dessutom bröt jag själv mot någon av de där förbudsskyltarna idag. Jag hämtade sangria i riktiga vinglas, ve och fasa, och knatade ut med dem till solstolarna. Det ska ju vara plastmuggar! Vi klarade oss dock från glas som gick i kras mot stenplattorna för att någon oförsiktigt vevade med en arm eller ett ben.

Jag smög senare skamset in med glasen och lyckades undgå skäll för detta regelbrott. Vilken lättnad!

5 reaktioner på ”I landet inklusive allt finns många regler att bryta mot

 1. Anne

  Ha ha… landet all inclusive kommer med många förhållningsregler. Har genomlevt det där när sonen var mindre, men rätt kul på sitt sätt.Numera är vi mellan barn och barnbarn och väljer vuxenhotell 🙂
  Regler har vi människor aldrig kunnat följa, vi är helt enkelt inte särskilt bra på det. Men reglerna behövs ändå för att vi ska veta vad vi bryter mot 🙂 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Intressant och säkert sant att vi behöver regler för att veta vad vi bryter emot 😄. Det här är första gången jag är på en all inclusive-resa och det är en annan och ny upplevelse. För barnen är det toppen och bekvämt för föräldrarna förstås. Och vi kan alla umgås utan att behöva tänka på middagar som ska fixas etc. När vi ”mogna” åker på egen hand är det annat som står i fokus. Varje resa har sitt syfte, sin tid och plats 😊.

   Gillad av 1 person

   1. Anne

    Så är det. Jag gillar all inclusive ibland – men föredrar inte så ”barntäta” hotell. När jag har semester vill jag ha lite lugn och ro (låter hemskt men är trots allt sant). Men som du skriver, varje resa har sitt syfte så det skiftar rejält!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s