Kicka, forma och gör succé – höstsäsongen är inledd

Kickstarta hösten! Kom i form! Så gör du viktsuccé i höst! Tidningarnas rubriker och uppmaningar anfaller – känner ni hur strypsnaran dras åt? Det är nu vi sommarslöa, flegmatiska livsnjutare ska ta oss i kragen och göra något åt situationen. 

Okej. Hösten är en naturlig startpunkt. Vi återgår till jobbet och studierna efter semestern/sommarlovet. Vädret svalnar, tankarna klarnar. Det är slut med att dricka vin mitt i veckan och vara uppe till sent på natten. Nu är vi på tårna, rättar in oss i ledet och måste börja agera:

  1. Träna och få lite snyggomuskler eller åtminstone något lite bättre kondition.
  2. Inrätta matordningen efter en diet (en av de senaste heter 8/800, namnen bli mer och mer komplicerade. Förr hette det bantningstips).
  3. Anmäla oss till en kurs. Helst en på jobbet och en på fritiden för att förkovra oss optimalt på alla plan.
Gyllebosjön Anders
Kickstarta hösten – eller sätt dig ner för en kontemplativ stund.

Jäklar vad vi kör igång. Häpp, häpp, häpp! Så går det en månad eller två. Med ens är det mörkt när vi stiger upp och mörkt när vi tar oss hem från jobbet. Det börjar blåsa snålt och kallt. Det regnar. Det blåser ännu mer. Och det är så mycket kläder att hålla reda på; mössor, vantar, tjocka jackor, extra tröja … Tågen ställs in för att det är våta löv på spåren. Bilköer. Så drabbas man av en förkylning som suger den sista musten ur aktivitetskroppen och bäddar in hjärnan i vinterdvala. Ursäkterna kommer naturligt:

  1. Nä… men jag tar en paus från träningen nu. Jag har så mycket att göra och måste prioritera, Tyvärr. Jag får ta tag i det sen. Till våren. Eller sommaren.
  2. Nä, men nu när det är så mörkt och kulet kan vi väl kosta på oss ett glas vin och en fettstinn pasta carbornara med extra allt och till kaffet en smarrig bakelse. Vi behöver piffa till vardagen lite så här i oktobermörkret.
  3. Nä… men den där kursen var inte riktigt vad jag förväntade mig så jag slösar inte mer tid på den. Jag väntar tills jag hittar en som passar mig bättre. Till våren. Kanske.

Ska vi ha dåligt samvete? Äsch. Vi gjorde ju ett försök. Och det viktigaste av allt: Det kommer fler höstar.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s