I våra tysta rum saktar tankarna in

I torsdags var jag på AW. Det har hittills alltid varit en lika trevlig som avkopplande aktivitet. Dessutom är det fullständigt opretentiöst. Samtalen glider från det ena till det andra och inte sällan upptäcker eller förstår jag något nytt om mina arbetskamrater och vänner.

Nu finns det en ny form av AW: Off the work (Sydsvenskan Tysta tankar). Det innebär att människor samlas i ett rum och är tysta tillsammans en timme eller två. Datorer och mobiler är avstängda. Tankarna får löpa fritt och/eller man går in i ett meditativt tillstånd. Var och en är för sig, men tillsammans i rummet. De som intervjuats efteråt säger att det var som om tankarna saktade in och att ett andligt utrymme frigjordes. Vem vill inte känna det?

DSC_0034

Långvarigt stressiga perioder kan effektivt sätta stopp för idéer och kreativitet. Jag minns särskilt en gång för några år sedan när jag jobbat intensivt och mycket, men nu hade fått hjulen på landningsbanan och taxade in mot semestern. Jag stod vid ett fönster och såg ut på ett vackert, böljande fält. Plötsligt var det som om kranar öppnades och den ena spännande idén efter den andra flödade fram. Det var inte bara en fantastisk känsla utan även en sådan lättnad och lycka och jag förstod med ens hur mycket jag hade saknat det.

Därför tror jag på tid för tankens stillhet, tillsammans med andra – eller på egen hand.

 

 

 

En reaktion på ”I våra tysta rum saktar tankarna in

  1. Pingback: Arma nutidsmänniska – nu går vi i fängelse för att finna ro – stadsmadam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s